Αγγλικά για Ενήλικες – Ταχύρρυθμα Μαθήματα Αγγλικών Ενηλίκων Online

Τα Aγγλικά είναι μια ξένη γλώσσα, η εκμάθηση της οποίας είναι απαραίτητη στις μέρες μας. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητο προσόν για πολλές θέσεις εργασίας, ενώ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στην επαγγελματική εξέλιξη διαφόρων εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνώση Αγγλικών και μια πιστοποίηση / πτυχίο για την αγγλική γλώσσα, αποτελεί ένα από τα κριτήρια μοριοδότησης σε κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις, ενώ βοηθά σημαντικά και στο προσοντολόγιο των αναπληρωτών καθηγητών. Με απλά λόγια, η απόκτηση πιστοποίησης γνώσης Αγγλικών και ειδικά σε πολύ καλό ή άριστο επίπεδο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους περισσότερους ενήλικες στις μέρες μας και κατ’επέκταση και τα μαθήματα αγγλικών (αγγλικά για ενήλικες) για την εκμάθηση αγγλικών.

Δυστυχώς, πολλοί ενήλικες εγκατέλειψαν την προσπάθεια εκμάθησης Αγγλικών όταν ήταν μικροί , κυρίως για να επικεντρωθούν στην προετοιμασία των πανελληνίων εξετάσεων ή στα μαθήματα των σχολών τους στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα είτε να μην κατέχουν κάποια πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης για την αγγλική γλώσσα ή να έχουν μια πιστοποίηση πολύ χαμηλού επιπέδου. Τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να φύγει ο υποψήφιος μαθητής από το χώρο του σπιτιού του με μαθήματα αγγλικών για ενήλικες και online μαθήματα αγγλικών σε πολύ μικρά τμήματα ενηλίκων ή ιδιαίτερα ταχύρρυθμα μαθήματα.

Αγγλικά για Ενήλικες Online

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι ενήλικες που θέλουν να μάθουν Αγγλικά είναι ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να διαθέσουν χρόνο σε μετακινήσεις από και προς ένα φροντιστήριο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα online, λοιπόν, είναι μια καλή λύση για ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά όσο το δυνατόν  πιο γρήγορα, άνετα και αποτελεσματικά.

Στο skypenglish γίνονται μαθήματα Αγγλικών Online, ειδικά διαμορφωμένα αγγλικά για ενήλικες από τη Δήμητρα Πετκάκη, μια έμπειρη καθηγήτρια Αγγλικών με πάρα πολλές επιτυχίες, αλλά και πολλά χρόνια ενασχόλησης με την online διδασκαλία Αγγλικών. Είναι μια εξειδικευμένη καθηγήτρια στα μαθήματα αγγλικών online για ενήλικες  και μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε μαθητή, ανεξαρτήτως επιπέδου, να πετύχει τον στόχο του στο χρονικό πλαίσιο που θα θέσει. Ας δούμε πως γίνεται αυτό.

Ταχύρρυθμα μαθήματα

Μαθήματα Αγγλικών  Online – Ταχύρυθμα Αγγλικά Online

Ο ρυθμός προόδου του μαθητή στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας απασχολεί την πλειοψηφία  των ενήλικων μαθητών και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το σημείο εκκίνησης της διαδικασίας είναι πολύ σημαντικό και εδώ η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στον καθηγητή. Είναι απαραίτητο να σταθμίσει ενδιαφέροντα, στόχους, ελλείψεις και ανάγκες του μαθητή, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα πλάνο μαθημάτων που θα ανταποκρίνεται σε όλα αυτά. Ο μαθητής θα πρέπει κυρίως να μην αγχώνεται, αλλά και να μην βαριέται.

Η ποιότητα και η ποσότητα της ύλης θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να κάνει την όλη διαδικασία μια ευχάριστη και ικανοποιητική εμπειρία. Η πεποίθηση λοιπόν ότι «γίνεται δουλειά», «νιώθω καλύτερα με τον  εαυτό μου» και «έχω ολοένα και μεγαλύτερη σιγουριά ότι μπορώ να επικοινωνήσω στα Αγγλικά», είναι το απαραίτητο συστατικό που χρειάζεται ο κάθε μαθητής για να παραμείνει στη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας. Όταν αυτό διασφαλιστεί στη συνεργασία, ενδεχομένως ο μαθητής να επιθυμήσει να προχωρήσει με πιο γρήγορο ρυθμό.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως «ταχύρυθμα μαθήματα για ενήλικες» δεν σημαίνει απαραίτητα πολλαπλάσιες διδακτικές ώρες σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ούτε και υπερβολικός όγκος γραμματικής και λεξιλογίου. Παρακάτω θα σας εξηγήσω πώς λειτουργεί αυτό. Ο κάθε μαθητής χρειάζεται εξάσκηση και χρόνο έτσι ώστε να αφομοιώσει γνώσεις. Με τον όρο «αφομοιώνω» εννοώ, όχι απλά να ξέρει γραμματική και λεξιλόγιο, αλλά να μπορεί να ενσωματώσει τη γνώση αυτή σε γραπτό και προφορικό λόγο. Αυτό εκ των πραγμάτων απαιτεί εξάσκηση και άρα χρόνο. Όση περισσότερη ύλη καλείται ο μαθητής να διαβάσει μέσα στο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας για παράδειγμα, τόσο λιγότερες ευκαιρίες θα έχει να κάνει εξάσκηση πάνω σε κάθε κομμάτι αυτής της γνώσης, γιατί πολύ απλά, θα αντιστοιχεί πολύ λιγότερος χρόνος εξάσκησης για κάθε καινούρια πληροφορία που θα λαμβάνει. Όταν λοιπόν η γνώση – πληροφορία δεν βρίσκει τόπο για εφαρμογή, στην καλύτερη περίπτωση παραμένει παθητικά στη μνήμη ως θεωρία, ενώ άλλες φορές χάνεται τελείως. Ο κίνδυνος λοιπόν των ταχύρυθμων μαθημάτων είναι να προκαλέσουν αρχικά σύγχυση και άγχος στο μαθητή, που αργότερα θα μετατραπούν σε απογοήτευση, γιατί ενώ θα αφιερώνει πολύ χρόνο, δεν θα βλέπει τα ανάλογα αποτελέσματα. Επομένως, η υπερβολική ύλη και οι πολλές ώρες μαθημάτων, ίσως να μην είναι τελικά η σωστή μέθοδος για ταχύ ρυθμό.

Πώς μπορεί όμως να πετύχει ο μαθητής πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να κινδυνεύσει να χάσει το ενδιαφέρον του για την όλη προσπάθεια; Ο τελικός στόχος του μαθητή δεν είναι η λήψη της γνώσης, αλλά η χρήση της στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου. Η έμφαση λοιπόν θα πρέπει να δοθεί εκεί και όχι στην ποσότητα αχρησιμοποίητων γνώσεων. Η άμεση χρήση ελεγχόμενων γνώσεων που να μπορεί να διαχειριστεί ο μαθητής, είναι το κλειδί για γρήγορη πρόοδο και σε αυτό σίγουρα βοηθάνε και τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για ενήλικες, όπου όλα τα παραπάνω είναι πλήρως εξατομικευμένα στον εκάστοτε μαθητή και τις ανάγκες του. Όταν αυτό γίνει σύστημα και μέθοδος διδασκαλίας, τότε τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Συνεπώς ο μαθητής πετυχαίνει γρήγορο ρυθμό προόδου, με ποσότητα ύλης την οποία μπορεί να διαχειριστεί και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή.

Για τους ενήλικες «ο χρόνος είναι χρήμα», γι’ αυτό και σχεδόν όλοι επιθυμούν να αποκτήσουν την επιθυμητή πιστοποίηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Στο skypenglish τα προγράμματα σπουδών σχεδιάζονται πάντα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο επιθυμητός στόχος με βάση το χρονικό πλαίσιο που θέτει ο μαθητής. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή, στις δυνατότητες και τις γνώσεις του και σε συνδυασμό με τα online μαθήματα, έχει απώτερο σκοπό την εγγύηση της επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Επιλογή των σωστών πιστοποιήσεων

Στις μέρες μας υπάρχει μια τεράστια γκάμα από πτυχία στη διάθεση καθηγητών και μαθητών. Στο skypenglish γίνεται πάντα η επιλογή του καταλληλότερου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας  με βάση τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του κάθε μαθητή και φυσικά τον διαθέσιμο χρόνο, ώστε η επιτυχία στις εξετάσεις να είναι εγγυημένη.

Αγγλικά για Ενήλικες: Βιβλία & Υλικό

Το υλικό που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι πολύ σημαντικό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εμπνέει τον μαθητή και να τον παρακινεί να εκφραστεί.

Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι τα βιβλία Αγγλικών ενηλίκων είναι δομημένα, έτσι ώστε να δίνουν έμφαση στην κατανόηση της γλώσσας και όχι στη χρήση της. Δεν προάγουν τη διαρκή αλληλεπίδραση μαθητή και καθηγητή, γιατί διαθέτουν εργασίες που απαιτούν πολύ χρόνο «σιωπής» από τον μαθητή, όπως για παράδειγμα, μεγάλης έκτασης κείμενα και χρονοβόρες ασκήσεις γραμματικής. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μαθητές φτάνουν σε επίπεδο Β2(Lower), για να διαπιστώσουν πως ενώ τα καταφέρνουν πολύ καλά στην κατανόηση κειμένων και στις ασκήσεις λεξιλογίου και γραμματικής, υστερούν σημαντικά στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου. Αυτό οφείλεται, τόσο στη δομή του βιβλίου, όσο και στο ότι το μάθημα Αγγλικών, από τις πρώτες κιόλας τάξεις είναι «πτυχιοκεντρικό», αφού το ενδιαφέρον του μαθητή εστιάζεται στην απόκτηση κάποιου πιστοποιητικού, θεωρώντας πως αυτό αποδεικνύει ότι είναι ένας καλός χρήστης της γλώσσας. Στην Ελλάδα τυπικά κάτι τέτοιο ισχύει, αφού ακόμα και στην περίπτωση που η πιστοποίηση αποκτήθηκε πριν από 10 χρόνια ή και περισσότερα, χρησιμοποιείται ως προσόν στον εργασιακό τομέα. Έτσι λοιπόν, ο μαθητής μαθαίνει να εκφράζεται προφορικά και γραπτά τόσο, όσο είναι απαραίτητο για να περάσει στις εξετάσεις και ουσιαστικά δεν έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει με άνεση στα Αγγλικά.

Τα μαθήματα Αγγλικών ενηλίκων online δίνουν τη δυνατότητα στον καθηγητή, να αναθεωρήσει τελείως αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να έχουμε πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα έντυπα βιβλία για τους ενήλικες και να προσφέρει ένα «ζωντανό μάθημα», που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του μαθητή και θα τον προετοιμάσει να ανταποκριθεί με επιτυχία κάτω από πραγματικές συνθήκες χρήσης της Αγγλικής γλώσσας.

Αγγλικά για Ενήλικες: Τιμές & Κόστος

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια από τις κύριες ανησυχίες των ενηλίκων που θέλουν να μάθουν Αγγλικά είναι το κόστος, το skypenglish προσφέρει τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής. Επομένως, ο ενήλικας έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει το επίπεδό του και να αποκτήσει μια πιστοποίηση Αγγλικών, ένα εξαιρετικά σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική του ζωή και όχι μόνο.

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα οφέλη που μπορεί να έχει ένας ενήλικας από τα ταχύρρυθμα και ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, μακροπρόθεσμα θα δει ότι και το κόστος ολοκλήρωσης του κύκλου μαθημάτων ενδέχεται να βγει πολύ πιο μικρό σε σχέση με τα παραδοσιακά μαθήματα σε τμήματα ενηλίκων και δη με δια ζώσης παρουσία.

Κάνε σήμερα ένα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα αγγλικών για Ενήλικες