Αγγλικά Lower για Ενήλικες – Online Μαθήματα Αγγλικών για Lower

Δεν έχεις καμία επαφή με τα Αγγλικά και αναρωτιέσαι αν μπορείς να ξεκινήσεις την εκμάθησή τους και να φτάσεις σε κάποιο από τα ανώτερα επίπεδα γλωσσομάθειας; Επιθυμείς να φτάσεις στο Β2 επίπεδο των αγγλικών για να πάρεις σύντομα το πτυχίο Lower; Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και φοβάσαι πως δεν θα καταφέρεις να πάρεις μία πιστοποίηση στα Αγγλικά (in English); H γλωσσομάθεια και ειδικότερα η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα. Οι μονόγλωσσοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Αλλά δεν είσαι ο μοναδικός ενήλικας που εγκατέλειψε νωρίς τις ξένες γλώσσες και δεν απέκτησε πτυχίο Β2 στα Αγγλικά. Το κείμενο που ακολουθεί, ασχολείται με τα θέματα αγγλικών για lower και θα μάθεις ό,τι χρειάζεσαι για να φτάσεις στο Β2 επίπεδο.

Αγγλικά Lower για ενήλικες: Γιατί είναι τόσο σημαντική η εξέταση και η απόκτηση του Β2 πτυχίο;

Είναι, αλήθεια, τόσο σημαντική η εξέταση για να αποκτήσεις ένα πτυχίο Β2 στην αγγλική γλώσσα σήμερα; Αν ανοίξεις μία τυχαία εφημερίδα στην στήλη των αγγελιών εργασίας, θα λάβεις και την απάντηση στο ερώτημά σου. Οι περισσότεροι εργοδότες όταν έρχεται η στιγμή μίας νέας πρόσληψης, αναζητούν εργαζομένους με lower Αγγλικά επίπεδο. Μαζί με το βιογραφικό, οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίζουν και το πιστοποιητικό που αποδεικνύει αυτή την γνώση.

Σήμερα ένας εργαζόμενος που έχει γνώσεις ξένων γλωσσών είναι αναντικατάστατος και πολύτιμος βοηθός για κάθε εργοδότη. Το πτυχίο Β2 γλωσσομάθειας αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει επιπλέον προσόντα από κάποιον που δεν γνωρίζει Αγγλικά ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα. Διαθέτει ποικίλα ενδιαφέροντα, είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος και πως μπορεί να επικοινωνήσει άνετα με άτομα διαφορετικών χωρών. Σε κάθε συνέντευξη εργασίας ένας πολύγλωσσος υποψήφιος υπερτερεί σημαντικά από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Η εκμάθηση αγγλικών θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στις σπουδές. Εάν είσαι σπουδαστής στην Ελλάδα, θα έχεις παρατηρήσει ήδη πως οι περισσότερες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις την πτυχιακή σου διατριβή είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα. Δίχως να έχεις certificate of  Lower ή έστω να γνωρίζεις Αγγλικά σε επίπεδο Β2, θα δυσκολευτείς πολύ να ολοκληρώσεις την διπλωματική σου εργασία. Επίσης, το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ξένων γλωσσών Β2 θα σε βοηθήσει εάν θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είτε σε προπτυχιακό επίπεδο είτε σε μεταπτυχιακό.

Το πτυχίο αγγλικών Lower βοηθά σε μεγάλο βαθμό τα άτομα που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρουν μία καλύτερη δουλειά και να ανελιχθούν περισσότερο επαγγελματικά και προσωπικά. Οι ξένες γλώσσες επιπέδου Β2 θα τους προσφέρουν ό,τι ακριβώς χρειάζονται: άμεση και ευκολότερη πρόσληψη στο χώρο της εργασίας αλλά και πιο γρήγορη και εύκολη προσαρμογή στην νέα χώρα.

Πού ακριβώς χρειάζεται το πτυχίο Lower στο τομέα της εργασίας;

Τα Αγγλικά, ως διεθνής γλώσσα είναι αναγκαία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα μα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες (freelancers). Πιο συγκεκριμένα, για την εύρεση εργασίας και για την πρόσληψη σε μία ιδιωτική επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση αγγλικών σε Β2 επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για την μετέπειτα εξέλιξη του εργαζομένου είτε ιεραρχικά είτε μισθολογικά.

Στο δημόσιο τομέα, η πρόσληψη σε νέες θέσεις εργασίας πραγματοποιείται ύστερα από διαγωνισμούς που διοργανώνονται από τον ΑΣΕΠ. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι αναγκαίο προσόν η κατοχή πτυχίου αγγλικών. Ο ΑΣΕΠ επιβραβεύει τον υποψήφιο που διαθέτει certificate of English Β2 επιπέδου με 30 επιπλέον μόρια για πρόσληψη. Αλλά και ένας ελεύθερος επαγγελματίας οφείλει να έχει γνώσεις αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2. Και αυτό γιατί ένα πιστοποιητικό αυτού του επιπέδου στα Αγγλικά διευκολύνει πολύ την αναζήτηση πληροφοριών από ξένες πηγές. Επίσης, δεν είναι δυνατόν ένας freelancer να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά μέσω του διαδικτύου χωρίς να έχει γνώσεις αγγλικών επιπέδου Β2.

Πόσο εύκολα είναι τα Αγγλικά lower για ενήλικες

Πολλοί ενήλικες που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών Lower διστάζουν για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η έλλειψη αρκετού ελεύθερου χρόνου που μπορούν να διαθέσουν για τα μαθήματα και αργότερα για τις εξετάσεις Lower και ο δεύτερος λόγος είναι ο φόβος τους. Φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν ή πιστεύουν πως η ηλικία δεν θα τους επιτρέψει να μάθουν σωστά την ξένη γλώσσα. Αν και εσύ πιστεύεις κάτι τέτοιο, επίτρεψε μου να σου πω πως σκέφτεσαι λανθασμένα.

Εντάξει, ίσως έχεις ακούσει την φράση που χρησιμοποιείται για ένα παιδί «μαθαίνει τα Αγγλικά σαν σφουγγάρι», εννοώντας πως ο εγκέφαλος του παιδιού έχει μεγάλη πλαστικότητα. Μα αυτό δεν σημαίνει πως και ένας ενήλικας δεν μπορεί να μάθει Αγγλικά ή μία άλλη ξένη γλώσσα εξίσου καλά και να φτάσει στο επίπεδο Β2. Σε προβληματίζει μήπως το λεξιλόγιο αγγλικών lower; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κατά την προετοιμασία του Lower σε ένα τμήμα αγγλικών, θα καταλάβεις πως δεν χρειάζεται να μελετήσεις ένα τεράστιο όγκο αγγλικών λέξεων από το υλικό που θα σου δοθεί. Μπορείς να διαβάζεις Αγγλικά κείμενα lower ακόμη και αν γνωρίζεις και χρησιμοποιείς λιγότερες λέξεις. Στόχος στα προφορικά Αγγλικά lower δεν είναι η απομνημόνευση και η χρήση χιλιάδων λέξεων, αλλά η άνεση στην επικοινωνία. Έτσι, η εκπαίδευση αγγλικών για τους σπουδαστές γίνεται μία ευχάριστη εμπειρία.

Δεν πρέπει να σε απασχολούν ιδιαίτερα και οι ασκήσεις γραμματικής αγγλικών lower. Κατά την διάρκεια των σπουδών δεν θα διαβάζεις για ώρες στείρους κανόνες και θεωρία γραμματικής. Αλλά θα εστιάσεις πρωτίστως στην χρήση των αγγλικών και μετά μέσα από την εξέταση των λαθών σου θα κατανοήσεις καλύτερα και την θεωρία. Αλλά και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο στην εκπαίδευση αγγλικών Β2 επιπέδου.  Και αυτό γιατί o αναγκαίος αριθμός μαθημάτων Lower μπορούν να γίνουν online στις ώρες που εσύ επιθυμείς με χαμηλές τιμές στα δίδακτρα και με καθηγητή αγγλικής γλώσσας με μεγάλη εμπειρία.

Ως ενήλικας σπουδαστής αγγλικών έχεις σημαντικό πλεονέκτημα από τα παιδιά που κάνουν μαθήματα αγγλικών Lower. Συνήθως οι ενήλικες αρχίζουν την εκμάθηση για να πάρουν πιστοποίηση στα Αγγλικά γιατί έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο, σε αντίθεση με ένα παιδί που τις περισσότερες φορές πηγαίνει σε φροντιστήριο ύστερα από επιθυμία των γονιών του. Έτσι, αυτή η ειδοποιός διαφορά με ένα παιδί θα σε βοηθήσει περισσότερο στο να μάθεις Αγγλικά και να πετύχεις τον στόχο που έχεις θέσει.

Η κατανόηση των γραμματικών ορών, των κανόνων και γενικά όλων των μαθημάτων lower  είναι άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι ενήλικες συγκριτικά με τα παιδιά. Γνωρίζοντας αυτά μαζί με την βοήθεια ενός καθηγητή με εμπειρία θα μπορέσεις εύκολα να μάθεις Αγγλικά και να συμμετάσχεις με επιτυχία στην εξέταση για το Lower.

Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για την προετοιμασία μέχρι το Lower;

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Γλώσσα είναι αρμόδιο για τον καθορισμό της γνώσης μίας ξένης γλώσσας. Έτσι, αυτό κατατάσσει την γνώση σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα, από την στοιχειώδη που είναι το επίπεδο Α1 έως την άριστη που είναι το επίπεδο C2. Συνήθως, για να αποκτήσει ένα παιδί το certificate in English επιπέδου Β2 που σημαίνει «καλή γνώση», χρειάζονται περίπου εφτά χρόνια.

Όμως, δεν ισχύει το ίδιο με τους ενήλικες. Ως ενήλικας μπορείς να συγκεντρώσεις την προσοχή σου περισσότερη ώρα κατά την διάρκεια του μαθήματος σε σχέση με τα παιδιά. Επίσης, έχεις και ένα στόχο που θέλεις να εκπληρώσεις. Έτσι, μπορείς να πραγματοποιήσεις ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών για lower με πολύ οικονομικά δίδακτρα. Με λίγη προσπάθεια και μελέτη θα καταφέρεις να προσπεράσεις μερικές τάξεις αγγλικών μέχρι το lower και να δώσεις πιο σύντομα εξετάσεις για το πτυχίο.

Αν είχες παρακολουθήσει ξανά Αγγλικά, μπορείς πριν ξεκινήσεις τα νέα μαθήματα είτε ιδιαίτερα είτε σε group, να ελέγξεις σε ποιο επίπεδο είναι οι γνώσεις σου στα Αγγλικά με τα Lower Mock Tests. Με αυτά τα test ο καθένας μπορεί να ελέγξει το επίπεδο του στην αγγλική ή σε οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα και αργότερα ο καθηγητής αγγλικών να τον βάλει στο σωστό τμήμα (αρχαρίων ή προχωρημένων).

English: Ποια πτυχία πιστοποιούν την γνώση Lower

Ανάλογα με το επίπεδο της γνώσης μίας ξένης γλώσσας υπάρχουν αντίστοιχα πτυχία που λαμβάνουν οι σπουδαστές μετά τις εξετάσεις. Έτσι, τα πτυχία που αντιστοιχούν στο Β2 επίπεδο (Lower) των αγγλικών είναι τα ακόλουθα:

  • Cambridge FCE,
  • LanguageCert LTE,
  • Cambridge IELTS,
  • Cambridge PET,
  • TOEFL,
  • TOEIC,
  • Michigan ECCE,
  • Edexcel και
  • Κρατικό Πτυχίο Αγγλικών Lower.
pistopoiiseis-ptyxia-lower-agglikon

Lower Cambridge ή Lower Michigan: Ποιο να επιλέξω;

Από τα πιο γνωστά πτυχία γλωσσομάθειας Β2 επιπέδου είναι το Cambridge Lower και το Michigan Lower και πολλοί σπουδαστές δεν γνωρίζουν ποιο από αυτά τα δύο να προτιμήσουν. Οι σπουδαστές English είτε επιλέξουν να εξεταστούν για το πτυχίο του βρετανικού πανεπιστημίου του Cambridge είτε για το πτυχίο του Michigan, θα εξεταστούν σε τέσσερις ενότητες, δηλαδή στην κατανόηση γραπτού λόγου μαζί με ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου, στην κατανόηση του προφορικού λόγου, στην παραγωγή προφορικού λόγου και στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Εάν αποφασίσεις να δώσεις εξετάσεις για το Lower του Cambridge, θα χρειαστεί να γνωρίζεις πολύ καλά την γραμματική και το λεξιλόγιο των αγγλικών. Αν όμως είσαι αδύναμος σε μία από τις τέσσερις ενότητες και περισσότερο δυνατός στις υπόλοιπες, αυξάνονται οι δυνατότητες να αποκτήσεις το πτυχίο γιατί γίνεται συμψηφισμός της βαθμολογίας. Επίσης, δίνεται περισσότερος χρόνος κατά την διάρκεια της εξέτασης για να γράψεις δίχως ιδιαίτερο άγχος τις ασκήσεις ή τις εκθέσεις.

Από την άλλη, στο test του Lower από το Michigan υπάρχουν ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, κάτι που διευκολύνει όποιον δεν είναι πολύ σίγουρος για την γραμματική ή το λεξιλόγιο. Επίσης, από το 2014 γίνεται συμψηφισμός των βαθμολογιών και σε αυτό το test. Δηλαδή, μπορείς να πάρεις το πτυχίο, ακόμη και αν δεν είσαι πολύ καλός σε μία από τις τέσσερις ενότητες. Αλλά ο χρόνος της εξέτασης είναι μικρότερος από αυτόν του Cambridge. Οι τιμές στις εξετάσεις και των δύο πτυχίων είναι ίδιες.

TOEIC: Το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών Lower

Εκτός από τα δύο δημοφιλή πτυχία Lower υπάρχει ένα ακόμη πτυχίο Β2 που είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να λάβει άμεσα περισσότερα μόρια από τον ΑΣΕΠ. Αυτό το πτυχίο Lower είναι το TOEIC. Το Test of English for international communication, όπως αλλιώς ονομάζεται είναι ένα πτυχίο που μετρά τις γνώσεις του υποψήφιου στα Αγγλικά. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος να αποτύχει στο συγκεκριμένο test μιας και η τελική βαθμολογία δείχνει πόσο καλά ξέρει την γλώσσα. Αναγνωρίζεται στο ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα αλλά και από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού για συνέχιση των σπουδών.

Συχνές Ερωτήσεις

Αν έχεις ακόμη απορίες σχετικά με τα μαθήματα αγγλικών, διάβασε τις απαντήσεις των πιο συχνών ερωτήσεων που έχουν τεθεί.

Έχω χρόνια να κάνω Αγγλικά και χρειάζομαι το Lower άμεσα. Μπορώ να το πάρω;

Φυσικά. Εάν παρακολουθήσεις τα ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών για lower, θα καταφέρεις να αποκτήσεις το πτυχίο που χρειάζεσαι άμεσα.

Πού χρειάζεται το Lower Αγγλικών και η πιστοποίηση γνώσης B2 της Αγγλικής γλώσσας;

Το Lower Αγγλικών χρειάζεται στις θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται στο δημόσιο τομέα. Η πιστοποίηση γνώσης Β2 της αγγλικής γλώσσας είναι αναγκαία και στις προσλήψεις στο ιδιωτικό τομέα. Επίσης, το Lower χρειάζεται για την εισαγωγή φοιτητών στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σε ποιους απευθύνεται το Lower;

Το Lower απευθύνεται σε όσους θέλουν να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα λαμβάνοντας περισσότερα μόρια. Απευθύνεται και σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν στο ιδιωτικό τομέα. Είναι αναγκαίο και για τους εργαζόμενους που φιλοδοξούν να εξελιχθούν ιεραρχικά ή μισθολογικά. Απευθύνεται και στα άτομα που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό αλλά και στους φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ξένα πανεπιστήμια.

Ποιο πτυχίο Lower (Β2) να επιλέξω;  – Ποιο Lower να δώσω;

Όπως είδαμε και παραπάνω ανάμεσα στο Lower του Cambridge και στο Lower του Michigan υπάρχουν ελάχιστες διαφορές. Μπορείς να επιλέξεις το Lower που ταιριάζει καλύτερα στις μαθησιακές του ανάγκες. Αν διευκολύνεσαι περισσότερο με τις ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, διάλεξε το πτυχίο του Michigan, ενώ αν νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά με το λεξιλόγιο, δώσε εξετάσεις για το Lower του Cambridge.

Ποιο Lower είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο Lower. Στον ΑΣΕΠ αναγνωρίζονται όλα τα επίσημα πτυχία της αγγλικής γλώσσας και μοριοδοτούνται το ίδιο. Δηλαδή, σε μία προκήρυξη εργασίας, είτε έχεις το Cambridge Lower είτε έχεις το Michigan Lower θα μοριοθετηθείς με 30 μόρια.

Ανακεφαλαιώνοντας, το certificate of English Β2 είναι αναγκαίο για όποιον θέλει να επιτύχει επαγγελματικά αλλά και να βελτιώσει την προσωπική του ζωή, αποκτώντας σημαντικές δεξιότητες, όπως σωστή κρίση, αυτοπεποίθηση, σωστή παρατηρητικότητα, άριστη μνήμη, σωστή αντίληψη. Μετά από μία σειρά μαθημάτων Lower θα κατανοήσεις καλύτερα τα οφέλη της πιστοποίησης Β2 και θα θελήσεις να αυξήσεις τις ώρες εκμάθησης.

Κάνε σήμερα ένα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα αγγλικών για Lower