Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών για Παιδιά

Σήμερα, οι ξένες γλώσσες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην εκπαίδευση των παιδιών. Χάρη σε αυτές, μπορούν να ανελιχθούν επαγγελματικά, να αντιμετωπίσουν όποιες δυσκολίες προκύψουν στο μέλλον και να επιτύχουν σε όποιον τομέα θελήσουν. Είστε γονείς και επιθυμείτε το παιδί σας να ξεκινήσει μαθήματα Αγγλικών; Πόσα γνωρίζετε για τα online μαθήματα Αγγλικών για παιδιά; Συνεχίστε την ανάγνωση για να πληροφορηθείτε πλήρως για το πώς μπορεί ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας να ωφεληθεί από την online εκμάθηση των ξένων γλωσσών και ιδιαίτερα των Αγγλικών καθώς και για τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ιδιαίτερα διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών για παιδιά.

Γιατί είναι πολύτιμη η online εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η εκμάθηση μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών θεωρείται αναγκαία για όλους, όσων ετών και αν είναι. Τα οφέλη που θα αποκομίσει ένα παιδί όταν μάθει μία ξένη γλώσσα θα είναι πολλά μελλοντικά σε όλους τους τομείς της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής. Παρακάτω θα αναφερθούν αναλυτικότατα αυτά τα οφέλη.

Αρχικά, η γνωριμία και η μάθηση με μία νέα γλώσσα βοηθά τα παιδιά όσο ετών και αν είναι, να εξερευνήσουν και να μάθουν καλύτερα την μητρική τους γλώσσα. “Those who know nothing of foreign languages’ είχε πει κάποτε ο Γερμανός ποιητής Jonathan Wolfrang von Goethe, “know nothing of their own”(‘Εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτα από ξένες γλώσσες, δεν γνωρίζουν τίποτα ούτε και για την δική τους’). Τα online μαθήματα ξένων γλωσσών θα προκαλέσουν το μαθητή να τις συγκρίνει με τη μητρική του και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ομοιότητες και διαφορές στη σύνταξη και στη σημασία των λέξεων.

Με τα online μαθήματα Αγγλικών για παιδιά διδάσκεται και ο σεβασμός για τους άλλους πολιτισμούς. Όταν ένας μαθητής μάθει αρκετά καλά μία ξένη γλώσσα μπορεί να γνωρίσει καλύτερα την νοοτροπία των ανθρώπων που την μιλούν, τα ήθη και τα έθιμα μίας χώρας. Επιπλέον τα παιδιά που θα μάθουν μία νέα γλώσσα θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές και να αποκτήσουν νέους φίλους από όλο το κόσμο. Θα τους δοθεί, ακόμη, η ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλο το κόσμο για να κάνουν καλύτερη εξάσκηση της γλώσσας που θα επιλέξουν να μάθουν.

Η online εκμάθηση Αγγλικών για παιδιά θα τα επηρεάσει θετικά καθώς χάρη σε αυτή, θα τους ανοιχθούν μελλοντικά νέοι δρόμοι για σπουδές στο εξωτερικό. Πιθανότατα θα θέλατε, ως γονείς, να δείτε το παιδί σας να σπουδάζει σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μετά να βρει εκεί μία καλή δουλειά. Μα ακόμη και στην Ελλάδα αν το παιδί σας, ψάξει για δουλειά, θα βρει πιο εύκολα, αν γνωρίζει μία ξένη γλώσσα.

Ακόμη, αποδεδειγμένα η online εκμάθηση Αγγλικών για παιδιά θα βελτιώσει και τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Εάν μάθουν Αγγλικά (English) από καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και το επίπεδό τους είναι υψηλό σε αυτή τη γλώσσα (language), θα ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο στην ξένη λογοτεχνία, στη μουσική και στον κινηματογράφο. Θα διαβάζουν βιβλία στη μη μητρική γλώσσα και θα προβαίνουν εύκολα στην μετάφρασή τους. Στο μέλλον, που θα αγαπήσουν τα Αγγλικά με το κατάλληλο δάσκαλο, θα μπορούν, ακόμη και, να κάνουν επαγγελματικές μεταφράσεις στα βιβλία και να έχουν εισόδημα από αυτές.

Πώς τα online μαθήματα ξένων γλωσσών βελτιώνουν την υγεία των μαθητών

Η εκπαίδευση των μαθητών σε μία νέα ξένη γλώσσα είναι ωφέλιμη και για την υγεία τους. Τα μαθήματα ξένων γλωσσών επιδρούν θετικά στον εγκέφαλο και στις νοητικές τους ικανότητες. Πιο ειδικά, ενισχύεται η μνήμη του μαθητή. Η διδασκαλία Αγγλικών σε μικρά παιδιά με τον κατάλληλο δάσκαλο τα βοηθά να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, ενισχύεται η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων αλλά και η παρατηρητικότητα τους.

Γιατί τα παιδιά να κάνουν online μαθήματα Αγγλικών;

«Γιατί να μάθει το παιδί μου Αγγλικά και όχι κάποια άλλη γλώσσα;» είναι η ερώτηση που θέτουν αρκετά συχνά οι γονείς στους καθηγητές Αγγλικών. Τα Αγγλικά, είναι η γλώσσα που έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο. Η Αγγλική γλώσσα (English language) είναι μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε. (Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών), κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική ενώ την πρώτη θέση ως ξένη γλώσσα.

Στο internet η Αγγλική είναι η κύρια γλώσσα. Εκεί, υπάρχει μία πληθώρα επιστημονικών μελετών που είναι γραμμένες στα Αγγλικά. Αν το επίπεδο των Αγγλικών ενός παιδιού δεν είναι καλό, δεν θα μπορεί να ενημερωθεί πλήρως για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Αν δεν γνωρίζει Αγγλικά δεν θα μπορεί να ψυχαγωγηθεί με τα δεκάδες αγγλόφωνα τραγούδια που υπάρχουν ή με τα διαδικτυακά παιχνίδια που έχουν κανόνες γραμμένους στα Αγγλικά.

Ένα πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών είναι απαραίτητο για τους μαθητές που επιθυμούν στο μέλλον να πάρουν ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών και στη συνέχεια να κάνουν ένα διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών. Επίσης, τα Αγγλικά είναι αναγκαία για τους μαθητές που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών από άλλες χώρες.

Ποια είναι η ιστορία των Αγγλικών που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές

Αρκετά παιδιά που κάνουν online μαθήματα Αγγλικών δεν γνωρίζουν πότε ξεκίνησε να διαμορφώνεται αυτή η γλώσσα και πώς εξελίχθηκε. Η ιστορία των Αγγλικών ξεκίνησε τον 5ο μ.Χ. αιώνα, όταν εισέβαλλαν στην Μεγάλη Βρετανία οι Σάξονες. Πριν από την εισβολή τους, οι κάτοικοι μιλούσαν την Κέλτικη γλώσσα. Τα Αγγλικά επηρεάστηκαν από τους Βίκινγκς που εισήλθαν στην Μεγάλη Βρετανία τον 9ο αιώνα και προστέθηκαν πολλές σκανδιναβικές λέξεις.

Αργότερα, η Αγγλική γλώσσα εμπλουτίστηκε από λατινογενείς γαλλικές λέξεις που έφεραν στην Μεγάλη Βρετανία οι Γαλλόφωνοι Νορμανδοί αλλά και από ελληνικές λέξεις. Σύμφωνα με τους γλωσσολόγους, τα Αγγλικά χωρίζονται ιστορικά σε τρεις περιόδους: τα old English που μιλιούνταν από τον 5ο μ.Χ. μέχρι και τον 11ο μ.Χ. αιώνα, τα middle English που μιλιούνταν από τον 11ο μέχρι και τον 15ο μ.Χ. αιώνα και τα modern English που μιλούνται μέχρι και σήμερα.

Σε ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινήσουν τα παιδιά;

«Το παιδί μου πηγαίνει Α’ τάξη δημοτικού μπορεί να κάνει μαθήματα Αγγλικών;», «Ένα μάθημα Αγγλικών είναι κατάλληλο για παιδί κάτω 6 ετών ή όχι;» Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί να μαθαίνει Αγγλικά είναι ένας συχνός προβληματισμός για τον γονέα που ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση του παιδιού του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική περίοδος για να μάθουν Αγγλικά τα παιδιά είναι η προσχολική, δηλαδή ηλικίας 7-8 ετών. Αν επιθυμείτε το παιδί σας να ξεκινήσει τα Αγγλικά πριν αυτό γίνει 7 ετών, πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο δάσκαλο που να έχει ανάλογη εμπειρία. Η διδασκαλία Αγγλικών σε μικρά παιδιά γίνεται μόνο με προφορικά μαθήματα και ασκήσεις. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι περίπου μισή ώρα. Έτσι το παιδί θα έρθει σε επαφή στην αρχή, μόνο με τον φωνολογικό κώδικα που έχουν τα Αγγλικά.

Με βάση το εκπαιδευτικό σύστημα των ευρωπαϊκών χωρών, τα παιδιά στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Μάλτα και στην Ρουμανία μαθαίνουν Αγγλικά από το νηπιαγωγείο. Στην Εσθονία, τα παιδιά μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα από πέντε ετών σε ορισμένα, όμως, νηπιαγωγεία. Από την ηλικία των έξι ετών, ξεκινά η εκπαίδευση των παιδιών στις ξένες γλώσσες στην Τσεχία εφόσον συμφωνούν και οι γονείς. Στην Σουηδία πάλι, η εκπαίδευση των Αγγλικών ή άλλης ξένης γλώσσας αρχίζει από την ηλικία των εφτά ετών.

Στην Ελλάδα, πλέον τα παιδιά κάνουν μαθήματα Αγγλικών από την Α΄ τάξη δημοτικού στο σχολείο. Επίσης, υπάρχουν μερικά νηπιαγωγεία που φέρνουν τα παιδιά σε μία πρώτη επαφή με μία ξένη γλώσσα, συνήθως τα Αγγλικά. Αρκετοί καθηγητές Αγγλικών στην χώρα μας, αναλαμβάνουν την εκπαίδευση μαθητών από την ηλικία των έξι ετών, εντάσσοντας τα στην pre junior τάξη. Τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη τάξη συνήθως κάνουν το πολύ δύο ώρες μάθημα εβδομαδιαίως.

online-idiaitera-mathimata-agglikon-gia-paidia

Γιατί είναι χρήσιμο να ξεκινήσουν νωρίς;

Τα παιδιά που γνωρίζουν καλά τον ελληνικό γραπτό λόγο, θα ωφεληθούν περισσότερο αν ξεκινήσουν νωρίς τα μαθήματα Αγγλικών. Η εκπαίδευση των Αγγλικών γίνεται μέσα από τα παιχνίδια και τη δημιουργική απασχόληση. Οι μαθητές προσχολικής ηλικίας θα μάθουν να τραγουδούν Αγγλικά, να κάνουν διάφορες χειροτεχνίες και κατασκευές, να ζωγραφίζουν και να δραματοποιούν ιστορίες. Θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που θα βοηθά τους μαθητές στην εξάσκηση των Αγγλικών.

Η εκπαίδευση των παιδιών στα Αγγλικά με όλες αυτές τις δραστηριότητες έχει ως αποτέλεσμα την βιωματική και πολυαισθητηριακή γνώση Αγγλικών. Σιγά – σιγά η νέα γλώσσα, τα Αγγλικά, γίνεται τμήμα της προσωπικότητας των μαθητών. Επιπλέον, τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν έμφυτη περιέργεια για νέα μαθήματα και διαθέτουν έμφυτες δεξιότητες αφομοίωσης και ευελιξίας στη διαχείριση των νέων γνώσεων.

Η προφορά στα Αγγλικά είναι ιδιαίτερα σημαντική και δύσκολα κατακτιέται. Όμως, τα παιδιά που κάνουν μαθήματα Αγγλικών από τις πρώτες τάξεις δημοτικού, έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μία προφορά αυθεντική στα Αγγλικά. Σε αυτή την ηλικία έχουν μία πολύ ισχυρή τάση για μίμηση και αυτή τους οδηγεί στο να αποδίδουν τις λέξεις των Αγγλικών πολύ πιστά στο πρωτότυπο, όπως υποστηρίζουν πολλοί καθηγητές.

Πότε τα παιδιά θα φτάσουν στο επίπεδο του Lower;

Το ‘Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Γλώσσα’ καθορίζει τα επίπεδα γνώσης μίας ξένης γλώσσας. Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα που ορίζουν τη γνώση των Αγγλικών. Έτσι, ένας μαθητής με αρχάριες δεξιότητες Αγγλικών βρίσκεται στο Α1 επίπεδο (‘στοιχειώδης γνώση’), ένας με προχωρημένες δεξιότητες στο Α2 επίπεδο (‘βασική γνώση’), ένας pre-lower μαθητής στο Β1 επίπεδο (‘μέτρια γνώση’) και ένας lower στο Β2 επίπεδο (‘καλή γνώση’ Αγγλικών).

Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες: Είναι εφικτό να κάνουν μαθήματα Αγγλικών;

Τα Αγγλικά είναι μια φωνητική γλώσσα γι’ αυτό και είναι αρκετά δύσκολη για τους μαθητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Εάν είστε γονέας ενός παιδιού με δυσλεξία, πιθανότατα αναρωτιέστε αν μπορεί να διδαχθεί Αγγλικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς η απάντηση είναι καταφατική: η επιτυχία στα Αγγλικά είναι δεδομένη ακόμα και σε αυτή την περίπτωση.

Αλλά για ένα θετικό αποτέλεσμα, χρειάζεται η διδασκαλία των Αγγλικών να προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις δυνατότητες των παιδιών. Η πολυαισθητηριακή μέθοδος διδασκαλίας είναι μία ιδανική προσέγγιση για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Οι δάσκαλοι Αγγλικών που βασίζονται σε αυτή, ενεργοποιούν ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις των παιδιών και έτσι διευκολύνεται η γνώση της ξένης γλώσσας. Πιο απλά, οι καθηγητές για τη διδασκαλία των Αγγλικών, χρησιμοποιούν εικόνες, χρώματα και ήχους προκειμένου να παρουσιάσουν το μάθημα με ένα βιωματικό τρόπο, κάτι που θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους μαθητές με δυσλεξία.

Διάβασμα Αγγλικών: Πως οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά

Αν το παιδί σας άρχισε πρόσφατα να κάνει online ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών, ίσως κάποια στιγμή ζητήσει τη βοήθεια σας. Ως γονιός, μπορείτε να το υποστηρίξετε ψυχολογικά και να το καθοδηγήσετε σωστά. Το πώς θα δομηθεί η μελέτη του για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το σύστημα που ακολουθούν οι δάσκαλοι του, η ηλικία του παιδιού, το επίπεδο που βρίσκεται κλπ.

Λόγου χάρη, στην pre-junior τάξη και στην junior χρησιμοποιούνται συχνά παιχνίδια, τραγούδια και εικόνες. Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί, εξετάστε το, μέσα από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο βιβλίο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός κατανόησης του λεξιλογίου. Σε μία μεγαλύτερη τάξη, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρακολουθείτε το διάβασμα των παιδιών και να ενημερώνεστε από τους δασκάλους για την πρόοδο τους.

Διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών για παιδιά: Γιατί να τα προτιμήσετε;

Στις μέρες μας συχνά η εκμάθηση Αγγλικών για παιδιά πραγματοποιείται και διαδικτυακά. Τα οφέλη της διαδικτυακής εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας (online learning English language) είναι πολλά. Ειδικά, το σημαντικότερο όφελος από τα διαδικτυακά ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών για παιδιά είναι η κατάργηση των αποστάσεων. Ακόμα και αν βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους δασκάλους Αγγλικών με το διαδικτυακό μάθημα το παιδί σας θα μπορέσει να μάθει τη γλώσσα, χωρίς η απόσταση να αποτελέσει κάποιο εμπόδιο.

Με τα ιδιαίτερα online μαθήματα Αγγλικών δεν χάνεται καμία ώρα διδασκαλίας. Αν για παράδειγμα, κάποιοι μαθητές είναι άρρωστοι, μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι και να κάνουν κανονικά το μάθημα τους. Εάν και οι δύο γονείς εργάζονται εκτός σπιτιού, με τα διαδικτυακά ιδιαίτερα μαθήματα δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για το ποιος θα προλάβει να πάει το παιδί τους στο φροντιστήριο Αγγλικών. Το παιδί θα παραμένει στο σπίτι του και θα κάνει άνετα το μάθημα του.

Τα ιδιαίτερα διαδικτυακά μαθήματα για τα Αγγλικά, είναι πιο οικονομικά από τα συμβατικά, ενώ τα πολυμέσα που οι καθηγητές χρησιμοποιούν για την διδασκαλία τους κάνουν το μάθημα διασκεδαστικό και ελκυστικό για όλους τους μαθητές. Με τα ιδιαίτερα online μαθήματα οι δάσκαλοι εστιάζουν ολοκληρωτικά στον μαθητή και γνωρίζουν πλήρως το γνωστικό επίπεδο, τις δεξιότητες του και το πώς αυτός εξελίσσεται.

Η διδασκαλία στα online ιδιαίτερα είναι περισσότερο ουσιώδης γιατί ο καθηγητής ξέρει σε ποια σημεία πρέπει να εστιάσει περισσότερο.

Αρκετοί μαθητές δυσκολεύονται να εκφράσουν απορίες μπροστά σε άλλα άτομα. Με τα ιδιαίτερα μαθήματα το παιδί δεν αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία. Επίσης, τα ιδιαίτερα μπορούν να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα και στις ανάγκες που έχει ο κάθε μαθητής.

Ολοκληρώνοντας, για να πραγματοποιήσει ένα παιδί online ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών το μόνο που θα χρειαστεί είναι γρήγορη σύνδεση internet, Η/Υ, λογαριασμό στο skype, κάμερα, μικρόφωνο και ακουστικά. Συνεπώς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αποφασίσετε να αρχίσει άμεσα τα online μαθήματα Αγγλικών το παιδί σας.

Κάνε σήμερα ένα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα αγγλικών για Παιδιά