Γράφοντας-αριθμούς-μέσα-σε-προτάσεις-6-χρήσιμοι-κανόνες
Γράφοντας αριθμούς μέσα σε προτάσεις – 6 χρήσιμοι κανόνες
23 Σεπτεμβρίου 2017
Φροντιστήριο ή Ιδιαίτερα για εκμάθηση βασικών Αγγλικών;
Φροντιστήριο ή Ιδιαίτερα για εκμάθηση βασικών Αγγλικών;
22 Οκτωβρίου 2021
Γράφοντας-αριθμούς-μέσα-σε-προτάσεις-6-χρήσιμοι-κανόνες
Γράφοντας αριθμούς μέσα σε προτάσεις – 6 χρήσιμοι κανόνες
23 Σεπτεμβρίου 2017
Φροντιστήριο ή Ιδιαίτερα για εκμάθηση βασικών Αγγλικών;
Φροντιστήριο ή Ιδιαίτερα για εκμάθηση βασικών Αγγλικών;
22 Οκτωβρίου 2021

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω Αγγλικά μόνος μου;

Το να μάθει κανείς Αγγλικά στις μέρες μας είναι σίγουρα απαραίτητο, μπορεί όμως να αποδειχθεί και ιδιαίτερα πολυέξοδο ή και απαιτητικό. Τα μαθήματα Αγγλικών σίγουρα δεν είναι πολύ φθηνά, ειδικά αν μιλάμε για ιδιαίτερα ενώ εννοείται ότι απαιτούν μία μεγάλη επένδυση χρόνου κι ενέργειας από τον μαθητή. Τα καλά νέα είναι ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και πλέον ακόμη και η εκμάθηση αγγλικών άνευ διδασκάλου είναι πλέον μία πολύ βιώσιμη λύση για όσους δεν έχουν τον χρόνο και τα χρήματα για κανονικά μαθήματα.

Τα αγγλικά άνευ διδασκάλου δεν παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και γενικά είναι προσιτά σε όλους. Ο μαθητής μπορεί να μάθει πώς να δρα σε συγκεκριμένες καταστάσεις επικοινωνίας μαθαίνοντας συγκεκριμένους σύντομους διαλόγους. Επιπλέον, είναι εύκολο να βρει κανείς βιβλία είτε εκπαιδευτικά είτε και λογοτεχνικά για να έρθει σε επαφή με τη γλώσσα. Τέλος, οι ταινίες μπορούν να αποτελέσουν μία πολύ καλή πηγή εκμάθησης λεξιλογίου κι εκφράσεων.

Ας τα δούμε όλα αυτά πιο αναλυτικά ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε Αγγλικά μόνος σας.

Αγγλικά άνευ διδασκάλου – Πόσο δύσκολο είναι;

Όπως είπαμε και πριν, η εκμάθηση Αγγλικών – μαθήματα Αγγλικών για αρχάριους άνευ διδασκάλου είναι πιο εύκολη από ποτέ στις μέρες μας. Αυτό οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές ειδικά διαμορφωμένες μέθοδοι στην αγορά όσο και στην μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας. Πλέον ο μαθητής μπορεί να εκτεθεί σε μία πολύ μεγάλη γκάμα από πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό μέσω του διαδικτύου ενώ o ειδικός καθηγητής που ετοιμάζει την κάθε μέθοδο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα από πολυμέσα μέχρι και social media για να κάνει την διδακτική διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απλή κι ευχάριστη για τον μαθητή. Εννοείται ότι η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου είναι πολύ σημαντική και καλό θα ήταν να γίνει με την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Εύκολοι Διάλογοι στα Αγγλικά για αρχάριους

Εννοείται ότι οι περισσότεροι σπάνια θα χρησιμοποιήσουμε τα Αγγλικά μας πέρα από το επαγγελματικό μας περιβάλλον ή πέρα από πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις της καθημερινότητας μας. Αν λοιπόν κάποιος είναι τελείως αρχάριος στα Αγγλικά, μπορεί να επικοινωνήσει αρκετά αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες περιστάσεις μελετώντας, αναλύοντας και μαθαίνοντας απλούς διαλόγους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ας πούμε να μάθει κανείς εύκολα και γρήγορα πώς να χαιρετά κάποιον και να μαθαίνει κάποιες βασικές πληροφορίες γι’ αυτόν (ηλικία, από πού έρχεται κλπ), να δίνει οδηγίες μετακίνησης, να δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες για τον τόπο του ή την δουλειά του, να λέει την ώρα κλπ. Αν οι περιστάσεις επικοινωνίας στις οποίες μπορεί να βρεθείτε είναι σχετικά περιορισμένες, οι διάλογοι αυτοί θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι και αποδοτικοί.

Βιβλία στα Αγγλικά για εξάσκηση

Αν γνωρίζετε κάποια Αγγλικά αλλά δεν τα εξασκείτε και τα έχετε «ξεχάσει», ο καλύτερος τρόπος για να τα φρεσκάρετε είναι να διαβάσετε κάποια βιβλία στα Αγγλικά. Πλέον μπορείτε να βρείτε κλασικά βιβλία και όχι μόνο διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο, ειδικά αν έχετε κάποια ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης. Επιπλέον, βιβλία αλλά και περιοδικά στα Αγγλικά θα βρείτε σε πολλά μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας και μάλιστα σε μία μεγάλη γκάμα λογοτεχνικών ειδών ώστε να επιλέξετε κάποια που να ταιριάζουν στα γούστα σας. Εννοείται ότι ακόμη κι εντελώς αρχάριοι μπορούν να κάνουν εξάσκηση αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους με βιβλία και περιοδικά, απλά θα πρέπει να επιλέξουν πιο απλές εκδόσεις τις οποίες και μπορούν να βρουν σε βιβλιοπωλεία που ειδικεύονται στην πώληση ξενόγλωσσων διδακτικών βιβλίων.

Βλέποντας αγγλόφωνες ταινίες

Είτε είστε αρχάριος είτε έχετε κάποιες γνώσεις Αγγλικών, ο πιο εύκολος τρόπος να βελτιώσετε τις γνώσεις και δεξιότητες σας χωρίς τη βοήθεια κάποιου καθηγητή είναι η παρακολούθηση αγγλόφωνων ταινιών, κατά προτίμηση χωρίς υπότιτλους. Εννοείται ότι χάρη στο Netflix αλλά και άλλες εφαρμογές αλλά και sites όπως το YouTube, το να βρει κανείς πρωτότυπο Αγγλικό περιεχόμενο είναι πιο εύκολο από ποτέ.